20 Ağustos 2011 Cumartesi

İşveren çalışanların bilgisayar ve e-postalarını denetleyebilir


Çalışanlar gün içinde işin gereği olarak yada iş dışında şirketin bilgisayarları ve e-mail adreslerini kullanarak, bazı elektronik yazışmalar yapabiliyorlar.

Bazen bilerek ya da bilmeden işveren ve işyeri ile ilgili bazı konularda, hatta işveren veya amirlerini ve işyerini küçük düşürecek eleştiri veya bazı bilgileri karşı tarafa yansıtacak e-postalar gönderebiliyorlar.

Ancak burada gerek işveren ve gerekse işçi tarafından aşağıdaki Yargıtay kararının bilinmesi ve ona göre hareket edilmesinde yarar vardır.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin, 13 Aralık 2010 Tarih ve E.2010/447, K.2010/37516 sayılı kararı;

İşverenin “işçiye şirketin işlerini yürütmesi için verdiği bilgisayar ve e-mail adreslerini herzaman denetleme yetkisi bulunmaktadır. İşçinin bu bilgisayar ve e-mail adreslerini kullanarak yaptığı yazışmalar sırasında işvereninin şahsına yönelik hakaret niteliğinde ifadeler kullandığı veya işyeri sırrı sayılabilecek konularda yazışmalar yaptığı tespit edilirse veya anlaşılırsa işverenin kıdem ve ihbar tazminatı ödemeden içicinin işine son vermesi İş Yasasının 25/II-b maddesi uyarınca - sataşma niteliğinde haklı fesih nedenidir-

şeklindedir.





.Kaynak : Şükrü Kızılot

Muhasebe net



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder